Small menu 1

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.yhdistysnetti.hengitysliitto.fi ja se on laadittu 28.07.2020. Tämän verkkopalvelun saavutettavuuden on arvioinut Hengitysliiton viestintä.

Yhdistysnetti -sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää pääasiassa kriittiset saavutettavuusvaatimukset. Niiltä osin, kun verkkopalvelu ei täytä kriittisiä saavutettavuusvaatimuksia, vetoamme kohtuuttomaan rasitteeseen. Uusi, kaikilta osin saavutettavuusvaatimusten mukainen verkkopalvelu julkaistaan vuoden 2021 alussa.

Ei saavutettava sisältö

 • Sivuilla saattaa olla joitain linkkejä, joiden teksti ei kuvaa riittävän hyvin linkin kohdetta (WCAG 2.4.4).
 • Navigoitaessa näppäimistöllä fokuksessa olevaa linkissä ja muissa sivuelementeissä ei ole korostusta, ts. käyttäjä ei välttämättä tiedä, mikä linkki tai sivuelementti on valittuna (WCAG 2.4.7).
 • Kaikki sivuillamme olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä täysin saavutettavia. Voit pyytää asiakirjojen sisältämiä tietoja osoitteesta tiedotus@hengitysliitto.fi.
  • Navigoitaessa näppäimistöllä tiedostoissa olevat elementit eivät välttämättä ole merkityksen mukaisessa järjestyksessä (WCAG 2.4.3).
  • Navigoitaessa näppäimistöllä fokuksessa olevissa sivuelementeissä ei ole korostusta (WCAG 2.4.7).
  • Tiedostoissa on linkkejä, joiden teksti ei kuvaa riittävän hyvin linkin kohdetta (WCAG 2.4.4).
  • Joissain tiedostojen kuvissa on tekstiä, mutta teksti ei ole tarjolla saavutettavassa muodossa (WCAG 1.4.9).
  • Joistain tiedostojen kuvista saattaa puuttua tekstivastineet, tai tekstivastine ei kuvaa riittävän hyvin kuvan sisältöä (WCAG 1.1).
 • Päävalikko ei ole piilotettavissa ilman fokuksen siirtoa (WCAG 1.4.13).
 • Sivuilla saattaa ilmetä joitain rikkinäisiä linkkejä. Mikäli huomaat rikkinäisen linkin, ilmoitathan siitä osoitteeseen tiedotus@hengitysliitto.fi

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? 

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Ilmoita saavutettavuuspuute sähköpostilla tiedotus@hengitysliitto.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000